Skip to main content

Repetitieavond

We zingen op woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in de Heijenoordschool, Gentiaanstraat 25 Arnhem.

We beginnen met ademhaling- en stemoefeningen. We warmen onze stemmen meestal verder op door het zingen van een canon. Daarna gaan we werken aan nieuw repertoire, meestal ter voorbereiding op een optreden. Na de pauze proberen we ook aandacht te besteden aan reeds ingestudeerde liedjes. 

Tijdens de basisschoolvakanties van regio Zuid zijn er in principe geen repetities.

De sfeer

Voor nieuwe vrouwen is vooral de sfeer in ons koor opvallend. Die is ontspannen en vrolijk en kenmerkt zich verder door de aandacht voor elkaar en het tegelijkertijd serieus werken aan het repertoire en de optredens.

We hebben de Rika’s... een naam met een geschiedenis: het zijn onze gastvrouwen. Rollen die bij toerbeurt door een paar vrouwen vervuld worden. Zij zorgen ervoor dat de repetitieruimte, de koffie en thee op tijd klaar zijn.

Voor de liefhebbers is er de maandelijkse borrel na de eerste repetitieavond van de maand in  een naburig café.

En dan is er het jaarlijkse koorweekend. Voor iedereen een must, omdat het zo leuk is. We leren elkaar beter kennen, we leren weer iets nieuws tijdens workshops en doen telkens weer heel veel inspiratie op.

Koorlid aan het woord

 • Annette (lid van Zijdelinks sinds 2020)
  Annette (lid sinds 2020)
  Zijdelinks is voor mij: een heerlijke combi van inspannen en ontspannen.
 • Charlotte (lid sinds 1991)
  Kameraadschap, vrolijkheid, samen iets moois maken en dan... spanning een optreden, wohhh! Tevreden wakker worden met mooie liedjes in je gedachten. Dat is Zijdelinks... heerlijk!
 • Tanja (lid van Zijdelinks sinds 1987)
  Tanja (lid sinds 1987)
  Heerlijk met een groep vrouwen meerstemmig zingen!
 • Rita (lid van Zijdelinks sinds 2013)
  Rita (lid sinds 2013)
  Van zingen met deze vrouwen word je pas echt blij :)
 • Ruda (lid van Zijdelinks van 1989-1991 en sinds 2009)
  Ruda (lid van 1989-1991 en sinds 2009)
  Wat ik zo leuk vind aan Zijdelinks is de fijne sfeer in de groep, waar plaats is voor een lach en een traan… en zijn wie je bent!
 • Mirjam (lid van Zijdelinks sinds 2021)
  Mirjam (lid sinds 2021)
  Ik ben Mirjam en na corona (september 2021) lid geworden van Zijdelinks toen ik in een nieuwe stad ging wonen, er een nieuw leven begon en de energie weer mocht gaan stromen... hoe fijn om dat samen met een groep kleurrijke vrouwen in een koor te doen!